luni, 31 martie 2014

8 lucruri despre Transurb Galati in 2014*

Cu ocazia grevei celor de la Transurb Galati, motiv pentru care cica nu ar mai circula autobuzele, va invit sa cititi urmatoarele lucruri:

1.Declaratia unui angajat Transurb, de profesie sofer: "In semn de protest, vom iesi in strada cu toate autobuzele si trolebuzele disponibile. Intai am decis sa nu mai circulam deloc dar, cand am facut asta, nu ne-a observat nimeni lipsa."

2. Un controlor Transurb se plange: "Vrem sa ni se schimbe uniforma. Ieri, un tanar m-a oprit pe strada sa ma intrebe unde mi-am lasat tomberonul pentru ca nu avea unde sa arunce un ambalaj. Iar azi, un cetatean cu un Mercedes a oprit in dreptul meu si m-a injurat pe motiv ca il opresc fara motiv."

3. Alt controlor Transurb: " Ca masura de protest, vom da afara din autobuze pensionarii trecuti de varsta de 62 de ani. Daca le e greu sa se miste, nu ar trebui sa se suie in autobuze. Nu vrem sa fim noi responsabili pentru accidentele pe care le-ar putea pati.". La auzul acestei vesti, studentii din Galati spun ca ii vor sustine pe protestanti, dar numai in ceea ce priveste masura respectiva.

4. Un sofer Transurb a iesit pe primul loc la Campionatul Mondial de Curse Extreme. Intrebat ce metoda de condus a folosit, acesta a raspuns: "Intre doua frane bruste, am mai calcat si acceleratia.". Locul doi a fost ocupat de un sofer de maxi-taxi iar locul trei de un taximetrist.

5. Transurb Galati a gasit o metoda uluitoare de a face fata crizei financiare. Controlorii Transurb ii vor amenda de acum pe cetatenii care au bilet si abonament. Amenzile vor incepe de la 20 RON pentru cetatenii cu bilet neperforat, 30 RON pentru cei cu bilet perforat si 40 RON pentru cei cu abonament. In zilele de week-end, si copiii cu varsta sub 6 ani vor primi cate o amenda, aceasta avand valoarea de 10 RON.  O parte din cetatenii de origine rroma si boschetarii si liceenii sunt de acord cu noua masura adoptata de Transurb.

6. Pentru a strange fonduri pentru a-si desfasura activitatea, Transurb Galati va organiza weekend-ul acesta un concurs. Concursul se va desfasura pe strazile Brailei si Domneasca, intre statiile Tiglina 1 si Strada Basarabiei. Castigator va fi soferul care va reusi sa stranga cat mai multe persoane in autobuzul, respectiv trolebuzul, sau. Pensionarii cu varsta peste 65 de ani valoreaza 20 de puncte, tiganii si boschetarii 15 puncte, liceenii si scolarii 10 puncte, iar restul cetatenilor cate 5 puncte fiecare.

7. Circulatia pe strada Brailei a fost astazi intrerupta intre orele 14:00 - 14:30 din pricina unei aglomeratii produse de niste batrani care stateau la coada la intrarea intr-un trolebuz 102. Unii dintre ei spuneau ca nici nu stiu de ce stau la coada dar i-au vazut pe altii ca stateau si s-au alaturat si ei. Tanti Sofronica ne intreaba: "Aici se dau reduceri la tigai, maica?"

8. O informatie candva secreta de la MApN ne arata ca cei mai buni dintre actualii spioni ai Romaniei ar fi lucrat candva la Transurb Galati. Exista totusi o greseala pe care toti acesti spioni o comit: niciunul nu se poate abtine sa opreasca autobuze, tramvaie sau trolebuze pe strada atunci cand le vede.

*Aceasta postare este un pamflet si trebuie tratata ca atare, chiar daca este inspirata din fapte reale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu