vineri, 6 iunie 2014

Ce facem cand suntem gelosi?




  Vi s-a intamplat vreodata sa va placa de o fata si prietenul vostru cel mai bun sa ajunga sa aiba o relatie cu ea? Chiar daca nu, sunt sigur ca acest lucru v-ar face sa deveniti foarte gelosi pe ei. Ei bine, nu trebuie sa va simtiti vinovati daca sunteti vreodata gelosi pe cineva. Gelozia nu este altceva decat o dovada de atractie fata de cineva. Poate ca acest cuvant, "atractie", nu suna la fel de frumos ca "dragoste", sau "iubire", dar nimeni nu a spus ca trebuie sa fie. Pana la urma, ce e dragostea daca nu doar un fel de atractie fata de cineva?
  Gelozia nu e un sentiment spontan. O persoana nu poate FI geloasa. DEVII gelos in functie de imprejurari. Esti gelos pe tipul care primeste toata atentia fetei pe care o placi. Esti gelos pe ala care danseaza sau canta mai bine ca tine, doar pentru faptul ca tu nu consideri aceste lucruri a fi importante si nu ti-ai facut niciodata timp pentru ele insa ei ii plac aceste chestii. Ei bine, gelozia nu poate fi controlata. Si nici nu exista vreun "remediu" contra ei. Cand simti ca te apuca gelozia, ignor-o. Nu e garantat ca va functiona, sau ca vei reusi sa faci acest lucru, dar e mai bine decat sa faci greseala de a strica tot intre tine si ea din cauza unui sentiment stupid ca gelozia. Pana la urma, daca pentru ea e mai important sa te faca pe tine gelos decat sa aiba grija sa evite acest lucru, atunci nu prea merita sa fii cu ea. Aceste "teste" la care va supun unele persoane sunt ca niste jocuri de alea tampite din copilarie, ca ala cand tii mana deasupra focului de la lumanare ca sa vezi cat poti sa o tii pana te frigi.
  Deci, ce facem cand suntem gelosi? Nimic. Daca ai "norocul" de a fi intr-o relatie, cea mai buna solutie e sa ai o discutie sincera cu partenera. Dar, daca nu, ignori totul, pur si simplu. Daca tii asa de mult la o persoana incat sa devii gelos pe altii, desi intre tine si ea sunt sanse foarte mici sa existe vreodata ceva, atunci trebuie sa iti pese de ce isi doreste acea persoana. Iar daca tu crezi sau stii ca e pe punctul de a face o greseala, las-o sa o faca. E decizia ei si tot ea va suporta consecintele. Orice ai face, nu incerca sa pui piedici cuiva, pentru ca nu vei reusi. Daca persoana pe care o placi e atrasa de altcineva decat de tine, nu vei putea sa opresti acest lucru. Ar fi ca si cum ai incerca sa iei toata apa din mare cu o cana. Asa ca, daca tot nu poti controla ceea ce se intampla, nu are niciun rost sa incerci sa faci acest lucru.
  Concluzia: ca sa scapi de gelozie, baga-ti p...icioarele. Pentru ca daca cineva e fixat pe ideea ca nu te place, si nu il/o atragi in niciun fel, nici macar nu are rost sa incerci sa ai o relatie cu acea persoana. Iar daca nu poti avea o relatie, nu trebuie sa iti pese de cine ii place.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu